Vorige | Volgende

Berlicum

Prijs op aanvraag 

Neem contact met ons op

076-5602007

info@vdslikke.nl

Omschrijving

Een moderne zeer goed onderhouden melkveehouderij in het buitengebied van Berlicum. Het complex bestaat uit een ruime bedrijfswoning, ligboxenstal, jongveestal en werktuigenberging. Het geheel beschikt over een prachtige huiskavel met een totaaloppervlak van 30.53.80 hectare. BEDRIJFSWONING Begane grond: Als u de woning aan de voorzijde binnen gaat komt u direct in de hal. Hier bevindt zich de...

Kenmerken

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Berlicum
Type
Melkveehouderij
Hoofdbestemming
Melkveehouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Beschikbaar

Omschrijving

Een moderne zeer goed onderhouden melkveehouderij in het buitengebied van Berlicum. Het complex bestaat uit een ruime bedrijfswoning, ligboxenstal, jongveestal en werktuigenberging.

Het geheel beschikt over een prachtige huiskavel met een totaaloppervlak van 30.53.80 hectare.

BEDRIJFSWONING
Begane grond:
Als u de woning aan de voorzijde binnen gaat komt u direct in de hal. Hier bevindt zich de meterkast, een vaste kast en een trap naar de bovenverdieping. Verder zijn via de hal twee slaapkamers. een ruime badkamer en de woonkamer bereikbaar. De badkamer is geheel betegeld en uitgerust met een ligbad, toilet en douche. Via de woonkamer is de leefkeuken te bereiken. Deze leefkeuken beschikt over een natuursteen werkblad en inbouwapparatuur. Er is voldoende ruimte voor een grote eettafel en een zitgedeelte met openslaande tuindeuren naar het terras.

Vanuit de keuken komt u in het achterportaal. Dit portaal geeft toegang tot de 2e wc en bijkeuken. Ook kunt vanuit het portaal rechtstreeks naar buiten. De bijkeuken is ingericht met een keukeninrichting en voorzien van de benodigde witgoedaansluitingen. Vanuit de bijkeuken zijn het terras en de veranda bereikbaar.

De garage is via de bijkeuken en via eigen ingang te betreden. Dit betreft een ruime garage voor twee auto's met grote bergzolder.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping treft u via de overloop en drie ruime slaapkamers aan.


LIGBOXENSTAL
Melkstal met een 24 standscourroussel, binnenmelker, een tanklokaal met melktank (15.000 liter) en voorkoeler, machinekamer met frequentieregelaar en vacuumpomp, omkleedruimte met douche en wc, en een verhoogde kantoorruimte die uitzicht geeft over de stal.

157 zwevende ligboxen waarvan drie in de separatieruimte, drie strohokken en vijf automatische krachtvoerboxen. Het voerhek is gedeeltelijk zelfsluitend.


JONGVEESTAL
Het eerste gedeelte betreft een gesloten jongveestal met zes strokhokken. In het totaal is ruimte voor 32 stuks jongvee. Het overige gedeelte betreft een openfrontstal met 83 ligboxen.


WERKTUIGENBERGING


CULTUURGROND
De huiskavel is aansluitend aan het erf gelegen en vanaf het erf via een kavelpad ontsloten. Daarnaast zijn de percelen via diverse dammen ontsloten aan de Werststeeg en de Koesteeg. De huiskavel betreft zandgrond. De hoogteligging en ontwatering van de huiskavel is uitstekend. Er is geen drainage aanwezig. In het midden van de huiskavel bevindt zich een A-watergang. Deze is op diverse plaatsen overkluisd.


ALGEMEEN
Het erf is voornamelijk verhard met betonklinkers

Nutsvoorzieningen
Gas, water, elektriciteit (220v/380v (3x63A)en (3x25A)), glasvezel en drukriolering

Alle daken van de bedrijfsgebouwen zijn tot met 2036 verhuurd voor het plaatsen van zonnepanelen.

Sleufsilo's.
twee sleufsilo's 9 x 45 x 1 m (asfalt)
twee sleufsilo 9 x 36 x 1,5 m (asfalt)
een sleufsilo 9 x 64 x 2 m (asfalt)
een sleufsilo 4 x 45 x 1 m (straatklinkers, bijproducten)
een sleufsilo 5 x 16 m (vaste mestopslag, onderkelderd)

krachtvoersilo's
1 x 2 ton
1 x 6 ton
2 x 9 ton
1 x 12 ton

Vergunningen
NB-wetvergunning en melding activiteitenbesluit
157 Melkkoeien, 125 jongvee en 51 schapen

Zakelijk recht
De percelen gemeente Berlicum, sectie M nummers 95 en 996 zijn belast met een zakelijk recht ten behoeve van het waterschap. Het betreft de aanwezigheid van een rioolleiding


Betalings- en productierechten
Op de aangeboden percelen rusten betalingsrechten. Het is ook mogelijk om aanwezige fosfaatrechten erbij aan te kopen. De fosfaarechten worden op basis van dagnotering aangeboden.


Koopmogelijkheden
De boerderij wordt in de huidige staat aangeboden en wordt leeg, ontruimd, bezemschoon en met zuiglege putten opgeleverd, tenzij partijen anders overeen zijn gekomen.

Onder nader te bepalen voorwaarden is een overname op basis van 'going-concern' mogelijk, inhoudende dat alle onroerende zaken, roerende zaken, voorraden, levende have, lopende contracten en/of verplichtingen van verkoper overgaan op koper.


De jacht is verhuurd tot 15 oktober 2031


BESTEMMING
Het object is gelegen in het bestemmingsplan 'Buitengebied Sint-Michielgestel'. Het bouwvlak en de huiskavel hebben de enkelbestemming 'Agrarisch' met gebiedsaanduidingen 'Archeologische verwachtingswaarde 2', 'Historisch landschappelijk gebied' en 'reconstructiewetzone - verwervingsgebied'. Daarnaast loopt er een zandpad over de huiskavel. Dit zandpand is in het bestemmingsplan opgenomen.

Voor de exacte bepalingen, raadpleeg het bestemmingsplan buitengebied Sint-Michielgestel (NL.IMRO.0845.BP2010BGSMG00M100-OH01)

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Melkveehouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
30 ha 53 a 80 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Berlicum
Sectie
M
Perceel
95
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Berlicum
Sectie
M
Perceel
110
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Berlicum
Sectie
M
Perceel
111
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Berlicum
Sectie
m
Perceel
989
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Berlicum
Sectie
M
Perceel
996
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Berlicum
Sectie
M
Perceel
1123
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Kaart Berlicum

naar Berlicum
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand