Vorige | Volgende
Verkocht

Oosterland

Dit agrarisch object is verkocht

Neem contact met ons op

0111-671735

info@vdslikke.nl

Omschrijving

Gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, gelegen nabij Oosterland, bieden wij u een mooi akkerbouwbedrijf aan. De naam van deze fraai gelegen boerderij is 'Mon Desir' ofwel, 'mijn verlangen'. Het verlangen om prachtig te wonen, fijn te werken en de allerbeste producten te verbouwen. Prachtig wonen in het buitengebied van Oosterland, dit op korte afstand van alle voorzieningen. Fijn werken...

Kenmerken

Provincie
Zeeland
Gemeente
Duiveland
Type
Akkerbouwbedrijf
Hoofdbestemming
Akkerbouwbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

Gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, gelegen nabij Oosterland, bieden wij u een mooi akkerbouwbedrijf aan. De naam van deze fraai gelegen boerderij is 'Mon Desir' ofwel, 'mijn verlangen'. Het verlangen om prachtig te wonen, fijn te werken en de allerbeste producten te verbouwen.

Prachtig wonen in het buitengebied van Oosterland, dit op korte afstand van alle voorzieningen. Fijn werken met een functioneel ingericht bouwblok en moderne bedrijfsgebouwen. De beste producten teelt u op grote percelen met een goede zavelgrond.

Het totale bedrijf beslaat ruim 188 hectare grond en deels dijken in eigendom, een agrarisch bouwblok met daarop en woning en diverse schuren en bewaarloodsen met een totale opslagcapaciteit van ca 3.900 ton.

Woning
De woning dateert uit 1956 en is meermalen verbouwd. Dit voor het laatst in 2000. De woning is geheel in steen gezet en voorzien van een spouwmuur. Het zadeldak is gedekt met gebakken pannen en wordt gedragen middels een traditionele houten kapconstructie. De verdiepingsvloeren zijn allen van hout. De woning is rondom voorzien van dubbel glas in hardhouten kozijnen.
Op de begane grond vindt u: bijkeuken met witgoedaansluiting en toilet, hal met inbouwkasten. Keuken (2000) met tuindeuren naar terras, Slaapkamer 1, woonkamer met houtkachel, zithoek en eettafel. Tevens nog een hal met vaste trap.
Eerste verdieping: drie slaapkamers, waarvan één met balkon, badkamer met ligbad en overloop.
Tweede verdieping: bergzolder.

Schuur 1
Deze onderheide en drukvast uitgevoerde damwandloods is gezet in 2002 en geïsoleerd. De loods is opgetrokken uit stalen spanten en zowel op de gevels als het dak, gedekt met sandwichpanelen. De verharding in de loods bestaat uit klinkers. In de loods zijn twee bewaarcellen aanwezig met beide een een opslagcapaciteit van 750 ton aardappelen. Koeling gebeurd via een halfautomatische bovengrondse koeling (Omnivent).

Schuur 2
Drukvast uitgevoerde damwandloods van het bouwjaar 2008. Deze is volledig onderheid. De loods is eveneens volledig geïsoleerd en opgetrokken uit stalen spanten. De loods is geschikt voor bewaring en heeft een opslagcapaciteit van ca. 850 ton aardappels. De koeling is centraal gestuurd en vindt plaats via bovengrondse kanalen. De vloer is verhard met betonnen klinkers.

Schuur 3
Deze loods is in 2012 geplaatst tussen twee bestaande loodsen. Deze is opgetrokken uit stalen spanten, voorzien van een asbestvrij golfplaten dakbedekking. De loods is drukvast uitgevoerd en voorzien van een klinkerverharding. Koeling vindt plaats met bovengrondse kanalen. De totale capaciteit bedraagt 350 ton. Het klimaat is ook hier centraal geregeld.

Schuur 4
Deze in 1976 opgetrokken koeling is in steen gezet en zowel aan de topgevels als op het dak gedekt met asbesthoudende golfplaten. De koeling is volledig onderheid. De drukvaste wanden bestaan uit holle baksteen. De opslagcapaciteit bedraagt ca. 800 ton. De klimaatbewaking vindt centraal plaats en gebeurt via ondergrondse kanalen.

Schuur 5
Deze landbouwschuur is, gelijktijdig met de woning gezet na de watersnoodramp van 1953. De schuur is traditioneel in steen gezet en voorzien van een kalkzandsteen spouwmuur. De constructie bestaat uit gelijmde spanten, waarbij het dak verder bestaat uit houten gebinten, een met riet onderschoten dak, gedekt met gebakken pannen. De schuur is voorzien van een gladde betonvloer. In de schuur zijn de voormalige stallen nog aanwezig. Deze zijn voorzien van NEHOBO plafonds. Op de stallen is ruimte voor opslag.

Erf
Het erf beslaat totaal 01.82.00 hectare. Hiervan is 01.00.00 hectare het daadwerkelijke bouwblok, de overige 00.82.00 hectare is in gebruik als weiland en tuin, behorend bij de woning.
Op het erf is ca. 2.500 vierkante meter asfaltverharding aangebracht. Deze verkeert in uitstekende staat.


Landbouwgrond
De landbouwgronden zijn opgedeeld in 11 landbouwkavels en 1 dijkkavel. De percelen zijn allen gelegen in rondom Oosterland en Bruinisse. Alle percelen (m.u.v. de dijken) zijn voorzien van werkende drainage.

Kavel I
Grootte: 39.19.00 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 795 (ged.)
Deze kavel betreft de huiskavel en is gelegen aan de Hoge Maireweg. Het perceel is ontsloten via het erf en diverse dammen aan de Hoge Maireweg. Het betreft een grote, goed bewerkbare kavel. De grondslag van het perceel is lichte zavel (Mn15A) en heeft een afslibbaarheid van ca. 22%. Onder te teeltlaag is dieper zand aanwezig. Het perceel heeft een gemiddelde hoogste grondwaterstand van 40 tot 80 centimeter onder maaiveld. Het perceel is redelijk vlak gelegen.

Kavel II
Grootte: 17.91.60 hectare
Bestaande uit: Bruinisse G 1339
Dit perceel is gelegen aan de Langeweg. Het perceel heeft een redelijk goede landbouwkundige vorm met twee rechte zijden. De kavel is ontsloten via zowel de langeweg als de vriesesweg en heeft tevens voldoende afwateringsmogelijkheden. De grondslag is een lichte zavel met een vergelijkbare opbouw en afslibbaarheid als kavel I. Het perceel aan de Langeweg ligt lager gelegen.

Kavel III
Grootte: 08.41.55 hectare
Bestaande uit Bruinisse G 1008
Deze kavel is eveneens gelegen aan de Langeweg, ten noorden van kavel II. Het betreft een goed gevormde kavel, ontsloten via de Vriesesweg. De kavel is aan twee zijden gelegen aan watervoerende sloten. Ook dit perceel is qua opbouw goed vergelijkbaar met kavel I en II. Deze kavel is iets lager gelegen, maar is mooi vlak. De afslibaarheid bedraagt ca 22%.

Kavel IV
Grootte: 08.55.20 hectare
Bestaande uit: Bruinisse G 1314
Deze kavel is gelegen ten noorden van kavel III en is ontsoten via diverse damme aan de Langweg. De kavel driezijdig gelegen aan watervoerende sloten. De grondslag van het perceel is vergelijkbaar met de voorgaande percelen, echter is de het noordelijke deel van het perceel wat lichter. Het perceel is zeer vlak gelegen.

Kavel V
Grootte: 15.17.38 hectare
Bestaande uit: Bruinisse G 1316
Deze kavel is noordelijker gelegen aan de Langeweg en is ook via deze weg ontsloten via 2 dammen. De kavel heeft een goede landbouwkundige vorm. De grondsoort is zavel waarbij de afslibbaarheid varieert van ca. 17- tot 27%. De sloot is gelegen aan watervoerende sloten en is goed ontwaterend. Onder te teeltlaag is dieper zand aanwezig. Het perceel heeft een gemiddelde hoogste grondwaterstand van 40 tot 80 centimeter onder maaiveld. Het perceel is niet geheel vlak gelegen. De oostzijde van het perceel is wat hoger gelegen.

Kavel VI
Grootte: 14.81.30 hectare
Bestaande Bruinisse G 1466 en 1538
Deze kavel is gelegen aan de noordzijde van kavel V. De ontsluiting vindt plaats via de langweg. De grondslag is homogeen en betreft lichte zavel met een aflibbaarheid van ca. 22%. Het perceel heeft een goede landbouwkundige vorm en is goed ontwaterend.

Kavel VII
Grootte: 12.50.00 hectare
Bestaande uit: Bruinisse G 1533
Deze kavel is gelegen op de kruising tussen de langeweg en de N57. Het geheel is goed ontsloten via zowel de langeweg als de paralelweg van de N57. Het perceel heeft een matige vorm, maar de grondslag van het perceel is zeer goed. Het betreft een zavelgrond met een afslibbaarheid van ca. 25- tot 30%. Het perceel is goed ontwaterend. Onder de teeltlaat van klei is dieper zand aanwezig. De gemiddeld hoogste grondwaterstand is 40 tot 80 centimeter onder het maaiveld.

Kavel VIII
Grootte: 07.07.45 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 741
Dit perceel is gelegen ten noordwesten van het erf, nabij de bebouwde kom van Oosterland. Het perceel heeft een llicht grondslag van zeer fijn, kalkrijk zand met in het zuiden van het perceel een laag gehalte aan leem. Het perceel is goed ontsloten en heeft een goede ontwatering.

Kavel IX
Grootte: 04.33.70 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 383, 384 en 809
Deze kavel is gelegen nabij kavel VIII. Deze kavel heeft een zeer goede landbouwkundige vorm en een grondslag van lichte zavel met een afslibbaarheid tot 17%. Het perceel is ontsloten via de nieuwe bosweg en aan twee zijden gelegen aan sloten. De grond is kalkrijk en redelijk homogeen.

Kavel X
Grootte: 06.76.30 hectare
Bestaande uit: Bruinisse H 377 en 378
Deze percelen zijn gelegen aan de Noordzijde van de N57 en grenst aan het park Aquadelta. Het perceel is ontsloten via de molenweg via diverse dammen. Het perceel heeft een grondslag van lichte zavel met een afslibbaarheid van ca. 22%. De grondslag is zeer homogeen. Het perceel is daarnaast ook zeer vlak gelegen.

Kavel XI
Grootte: 08.45.05 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 35,36, 747 en 587
Deze kavel is gelegen aan de Dillingsweg te Sirjansland. Het geheel is goed bereikbaar en heeft een goede landbouwkundige vorm. Het percel is gelegen naast een tuinbouwbedrijf. De grondslag van het perceel is lichte zavel met een diepere zandlaag. de afslibbaarheid bedraagt ruim 20%. De ontwatering van het perceel is zeer goed.

Kavel XII
Grootte: 29.97.00 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 187 en 782 (ged.)
Deze kavel is gelegen rondom de boerderij 'Twee Gezusters'. Deze kavel heeft, naast de erfontsluiting nog drie vrij toegankelijke ontsluitingsmogelijkheden via de Oudendijk. De kavel heeft een lichte grondslag die tot de zavelgrond wodt gerekend. De afslibbaarheid varieert van ca. 15- tot 22%. Het perceel heeft een afwijkende vorm, maar is in twee delen zeer goed beteelbaar. Het perceel is matig vlak gelegen, maar over het geheel goed ontwaterend.

Kavel XIII
Grootte: 13.49.10 hectare
Bestaande uit: Duiveland H 27, 175, 181, 185, 186, 413, 189, 491 en 522
Deze kavel betreft een bundeling van alle in eigendom zijnde dijken welke langs de verschillende kavels gelegen zijn. De dijken zijn deels voor beweiding bruikbaar.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Akkerbouwbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
188 ha 46 a 63 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
H
Perceel
795
Hectare
188
Are
46
Centiare
63

Kadastrale gegevens

Gemeente
Duiveland
Sectie
H
Perceel
795
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Kaart Oosterland

naar Oosterland
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand